Cum să te pregătești pentru un treasure hunt


Ești în căutarea unei noi aventuri prin București și ai ales să participi la un treasure hunt? Perfect. Noi îți oferim câteva sfaturi, care să te ajute să te pregătești pentru ce va urma.

În primul rând, verifică prognoza meteo cu o zi înainte de eveniment pentru a vedea cu ce să te îmbraci. Indiferent de vreme, îți recomandăm să porți ceva lejer, care să te poată ajuta să te deplasezi ușor prin oraș. Evită încălțămintea incomodă sau hainele care sunt mai degrabă potrivite pentru birou.

Dacă îți faci probleme că nu știi prea multe despre București, nu este nici o problemă. Nu este obligatoriu să citești enciclopedii sau monografii ale orașului înainte. Unul din obiectivele unui treasure hunt este acela de a te ajuta să descoperi lucruri mai puțin știute despre Capitala în care trăiești prin intermediul unor probe provocatoare.

Pentru a rămâne cu o amintire, poți avea la tine un aparat de fotografiat sau un telefon ca înlocuitor. În era Internetului, totuși nu-ți recomandăm să folosești telefonul și pentru a te informa folosind Google. Făcând asta, te vei concentra doar în găsirea soluției finale și nu vei trăi clipa. Dacă un indiciu vă va da mai mult de gândit ție și echipei tale, puteți intra într-o bibliotecă, puteți întreba persoane de pe stradă sau ca ultimă soluție puteți apela la ghizii de pe traseu.

Având toate astea însușite, îți mai propunem ca atunci când vei participa la un treasure hunt să fii deschis la ce este nou, să ai un gram de curiozitate necesar pentru descoperirea de indicii și să fii temerar când vine vorba de probe care te vor scoate din zona de confort sau te vor pune să-ți depășești limitele.

De asemenea, să nu uiți să-ți iei cu tine agenda de contacte (sau telefonul, după caz). Sigur vei găsi persoane noi interesante cu care îți vei dori să mai comunici după eveniment. Cel puțin aveți deja un lucru în comun: participarea la un treasure hunt :)