FAQ


Cel mai probabil ca o întrebare la care te gândești tu să mai fi fost pusă și de altă persoană. Cum nu avem secrete,  împărtășim cu tine cele mai frecvente întrebări și sperăm ca ele să îți oferă mai multe lămuriri despre un treasure hunt. Dacă nu primești aici toate răspunsurile, ne poți scrie oricând aici.

Când este următorul treasure hunt la care pot participa?

Calendarul evenimentelor va fi anunțat foarte curând. Dacă vrei să afli când este disponibil, lasă-ne aici un scurt mesaj, iar noi te contactăm.

Trebuie să cunosc Bucureștiul pentru a participa?

Nu. Logica elementară, cunoștințele de cultură generală și mai ales abilitatea de a lucra ca o echipă sunt mult mai importante.

Cât de dificile sunt indiciile?

Indiciile sunt construite pe mai multe nivele de dificultate, de la ușoare la foarte grele. Cu toate astea, toate au o soluție, iar cu puțin efort o vei găsi.

Cât durează un treasure hunt?

De regulă, un treasure hunt poate dura de la 2-3 ore, până la 7-8 ore. Deoarece durata estimată variază în funcție de traseul ales, îți recomandăm să verifici rubrica Trasee pentru traseul dorit și să vezi ce ți se potrivește ție și prietenilor tăi.

Cum este cel mai potrivit să mă îmbrac pentru un treasure hunt?

Cel mai potrivit ar fi să te îmbraci cu haine în care să te simți bine, ținând cont că vei merge pe jos și vei face unele activități mai „sportive”. Așadar, recomandăm haine sport sau haine de stradă lejere. La fel de important este, evident, să fii îmbrăcat în conformitate cu vremea de afară. Dacă nu ai timp să consulți prognoza meteo, te anunțăm noi cu 12 ore înainte cum va fi în ziua treasure hunt-ului.

Vreau să particip, dar nu am o echipă. Pot să particip?

Noi te vom ajuta să-ți formezi echipa. Vei putea juca împrenă cu alți coechipieri dornici de a cunoaște oameni noi. Astfel pe lângă o experiență inedită, îți vei face noi prieteni.

Câți membri trebuie să aibă o echipă?

Chiar dacă se spune că ”unde-s mulți, puterea crește”, pentru o experiență distractivă, noi recomandăm ca o echipă să fie compusă din 3-5 membri.

Unde se desfășoară treasure hunt-urile?

Jocurile se desfășoară în București. Fie că vei explora străduțe centrale și celebre sau pe unele uitate de vreme și de lume, vei avea o perspectivă nouă asupra orașului. Parcuri, piețe și locuri inedite, toate îți vor crea o experiență unică. Nu vei avea nevoie de hartă sau busolă, ci de spirit de vânător.

Cine poate participa?

Un treasure hunt este potrivit pentru oricine preferă să se distreze, să concureze, să descopere noi legende, să afle mai multe despre istorie, să vadă orașul dintr-un alt unghi sau să participe la probe provocatoare. Este o activitate ușor solicitantă fizic, dar este potrivită pentru persoane de orice vârstă și sex.

Dacă va ploua?

Lăsăm vremea să ne strice planurile? Cu o pelerină de ploaie sau o umbrelă sigur ne vom descurca în găsirea comorii.

Nu sunt o persoană competitivă. Îmi va mai plăcea o experiență de tip treasure hunt?

Nu este nici o problemă. Dacă nu ești tu competitiv, poate un coleg de echipă va fi și îți va insufla acest spirit. Mai mult, Vânează Bucureștiul îți propune un traseu pe care îl poți aborda așa cum își dorești, în ritmul tău, luând câte pauze ai nevoie. La final, chiar dacă este posibil să nu fi pe podium, cu siguranță vei aprecia experiența trăită.

În timpul unui treasure hunt, pot să-mi sun un prieten pentru a mă ajuta în rezolvarea unui indiciu?

Fiecare persoană care ajută la rezolvarea unui indiciu trebuie să fie parte din echipă și să se afle fizic pe traseu. Nu este permisă colaborarea cu alte persoane care sunt acasă. Nici nu ai avea de ce dacă ai lucra în echipă. De asemenea, poți să folosești anumite resurse în mod independent (librării, biblioteci, anticariate sau alte persoane de pe stradă pentru indicații).

Ce se întâmplă dacă un membru al echipei trebuie să plece în timpul tresure hunt-ului?

Este ok. Echipa poate să-și continue traseul, dar să anunțe ghidul care se află pe traseu.

Care sunt premiile?

Ciocolată, pentru recăpătarea energieiJ Pe lângă asta, echipa Vânează Bucureștiul va avea grijă să fii surprins la final.

Câte persoane pot participa la un treasure hunt?

Două  echipe pot fi suficiente pentru organizarea unui treasure hunt, dar aici putem aplica principiul „unde-s mulți, puterea crește”. Vreți să batem recordul mondial la cei mai mulți participanți la vreun treasure hunt?

Vreau să le fac o surpriză prietenilor mei.

Noi te putem ajuta. Echipa Vânează Bucureștiul îți poate oferi un eveniment privat doar pentru prietenii tăi. Vrei să ai organizezi o zi de naștere sau o petrecere a burlacilor inedită? Noi putem să-ți propunem câteva idei. Dă-ne doar de veste ce ți-ai dori.

Pot să le ofer angajaților mei un teambuiling de tip treasure hunt?

Chiar te încurajăm să o faci. Un teambuilding prin treasure hunt poate fi soluția rapidă la un obiectiv clar stabilit de tine. Dacă vrei să ai parte de un teambuilding personalizat, care să fie implementat în scurt timp, să presupună multă distracție și relaxare, găsești toate informațiile aici.