Treasure hunt pentru prieteni


Scriu aceste rânduri în drum spre birou. Plouă, este foarte aglomerat în trafic, lumea din jurul meu pare stresată. Nu același lucru pot să spun despre ce s-a întâmplat sâmbătă, 23 aprilie.

A avut loc primul treasure hunt organizat sub numele Vânează Bucureștiul. A fost unul pentru prieteni, așa cum ne-am dorit noi să spunem și avem semnale că și așa s-a întâmplat. A fost soare, vântul a bătut suficient de puțin, coafura a rezistat, iar noi am „vânat” :).

11 echipe formate de către noi au răspuns provocării de a se juca pe străzile Bucureștiului. Ne-am asumat riscul de a aduce în aceeași echipă persoane care nu se cunosc, și nu regretăm deloc. Pozele de la eveniment arată dacă a fost un succes această decizie sau nu. Noi putem spune doar că fiecare echipă ne-a fost dragă și sperăm că le vom revedea în aceeași formulă la următoarele ediții.

Ce s-a întâmplat?

Participanții au avut de descoperit locuri mai mult sau mai puțin cunoscute, case mai vechi sau unele care au avut norocul și au fost recondiționate, toate aflate în zona centrală, dar pe străduțe lăturalnice. Pentru a parcurge întreaga cursă au avut de deslușit indicii sau ghicitori și de trecut probe care le-au solicitat atenția, spiritul de observație, creativitatea, condiția fizică și cultura generală.

Traseul a fost unul cu un grad de dificultate moderat, construit pe premisa că majoritatea dintre cei înscriși nu mai participase la un treasure hunt până în acel moment.

Am vrut să le oferim o experiență unică tuturor, în cadrul căreia să-și depășească limitele, să iasă din zona de confort, iar la final să plece acasă cu prieteni noi și cel puțin cu o amintire care să le dea energie într-o zi ploioasă de luni.

Mulțumiri

Deși poate sună clasic, treasure huntul nu putea să se întâmple fără ajutorul prietenilor care ne-au ajutat la fiecare checkpoint. Ne-au fost alături și pentru asta le mulțumim:).

Apreciem și implicarea partenerului Uber care a premiat cu vouchere cele mai populare selfie din cadrul cursei și ne-a pus la dispoziție un cod personalizat pentru o cursă gratuită.

Mulțumim tuturor participanților care au contribuit la donația de cărți pentru bibliotecile școlilor cu predare în limba română din Ucraina, proiect inițiat de către Asociația Convergențe Europene.

Pe curând!

Andrei, în numele echipei Vânează Bucureștiul